Egyetemi mozgalmunk ügye
Argumentácia potreby mesta Košíc, ktoré už bolo dávno univerzitným. Hnutie o realizáciu vedie Dr. Melichar (Menyhért) Takács, jasovský prelát. Z memoranda podaného predstaveným mesta a župy.