Az egyetem kérdése : Dr. Takács Menyhért a városok versengéséről
Citovanie častí článku Melichera (Menyhérta) Takácsa, predsedu výboru pre získanie univerzity v Košiciach, uverejneného v novinách Budapesti Hirlap. Sú v nich otázky materiálneho zabezpečenia univerzity v prípade jej zriadenia a dôvody pre uprednostnenie Košíc, nakoľko by univerzita bola obnovením starej, zrušenej pred 137 rokmi.