Az Abauj Torna vármegye és kassai közmüvelődési egyesület uj alapszabályait ...
Nové stanovy vypracoval Dr. Melichar (Menyhért) Takács. Od stanov iných osvetových spolkov sa odlišujú tým, že je v nich zahrnutá aj práca 50 členného ženského výboru s poslaním získavania členov, organizovanie škôlok, kontrolu dievčenských škôl a pod. Predsedníčkou bude manželka hlavného župana Žigmunda (Zsigmonda) Péchyho.