Kassa küldöttsége Berzeviczy Albert miniszternél
Správa o návšteve päťčlennej delegácie Košického osvetového spolku u ministra školstva 1.decembra 1904d cieľom odovzdania diplomu o jeho zvolení za čestného predsedu menovaného spolku. Delegáciu viedol jasovský prepošt Melichar (Menyhért) Takács, ktorý hovoril o situácii v osvete.