A főrendiház ülése : Tárgyalják a javaslatokat : Takács Menyhért a kassai egyetemért
V súvislosti s návrhom zákona o zriadení univerzít v Debrecene (MR) a v Bratislave vystúpil Dr. Melichar (Menyhért) Takács a zdôraznil právo Košíc na univerzitu a žiadal zriadenie filozofickej fakulty pri akadémii v Košiciach.