A Közmüvelődési Egyesület ...
7.06. na zasadaní výboru za predsedania Dr. Melichara (Menyhérta) Takácsa, hlavný tajomník Dr. Oliver Eöttevényi-Nagy prečítal hlásenie a stanovy. Rozhodli usporiadať kurz pre robotníkov v maďarskej reči a detské predstavenia v Uránii, pridelenie podpory pre opatrovňu obce Rudnok. Miesto odstupujúceho pokladníka Františka (Ferencza) Zakára dočasne zvolili Edmunda (Ödöna) Kolosza.