Der Culturverein des Comitates Abauj Torna und der Stadt Kassa
8.02.1905 mal výborové zasadnutie Osvetový spolok Abovsko-turnianskej župy a mesta Košice pod predsedníctvom Dr. Melichara (Menyhérta) Takácsa. Poďakovanie Eduardovi (Ede) Lengyel-Reinfussovi. Lotéria a poďakovanie Vojtechovi (Béla) Gerlóczymu. Plánovaný koncert. Majetok spolku 23.843 kotrún.