Hazudnak, mindig hazudnak!
Úvodník. Obrana jasovského prepošta-preláta Dr. Melichara (Menyhért) Takácsa, ktorého obviňujú noviny Nagyváradi Napló z vplyvu nad učiteľmi, pomocou ktorých chce prinavrátiť minulý režim.