Az első háborus előadás : Takács Menyhért dr. Megnyitó beszéde : Erdélyi Alajos dr. előadása a háboru szintereiről
Uverejnenie obsahu otváracej reči prepošta a riaditeľa Kazinczyho kruhu. V spolupráci s Robotníckym gymnáziom a Spolkom Červeného kríža sa začala prednášková séria s vojnovou tematikou. Krátky obsah prednášky profesora košickej hlavnej reálky o zemepisných polohách frontových území.