Alvó fakirok a Bodrogközön - G.J
Kritika učiteľov a farárov v Medzibodroží pre ich neiniciatívnosť. Učitelia nie sú schopní obnoviť činnosť učiteľského krúžku. Citovanie z obežníka Kolomana (Kálmán) Hiszema, hlavného dekana Zemplína, ktorý zdôrazňuje potrebu organizovať učiteľov.