Harc a tüdővész ellen : A kassai dispensaire megnyitása : A szanatórium
28.11.1909 v rámci slávnostného valného zhromaždenia za predsedania Dr. Melichara (Menyhérta) Takácsa otvorili košický dispenzár. Predseda informoval o cieli dispenzára. Vyjadril vďaku za finančnú pomoc Ministerstva vnútra, štátnemu tajomníkovi grófovi J. Haadikovi, vedeniu Sanatórneho spolku a lekárovi Dr. Ľudovítovi Hartmannovi za prednesenú prednášku.