A premontrei kanonokrend elterjedése
Krátko o premonštrátskom ráde vo všeobecnosti, ktorý sa v Uhorsku zaoberá výlučne pedagogickou činnosťou. Má dve prepoštstvá, z ktorých jedno sa nachádza v Jasove. Rád udržiava päť gymnázií.