Ciróka miróka : Mesébe való história arról, milyennek képzeli a püspök a községi iskolát
Podmienky košického biskupa na založenie obecnej školy v Dlhom nad Cirochou, namiesto nedostačujúcej cirkevnej školy - podľa referátu Dr. Štefana (István) Szirmaya na zasadaní župnej správy Zemplínskej župy.