Bucsu Jászóvárott
Konal sa v nedeľu 13.07.1901 ku cti sv.Norberta. Kázeň mal G.Sarneczky, profesor rádu premonštrátov. Omšu pontifikoval prepošt-prelát Dr.Melichar (Melchior) Takács. Článok poznamenáva, že aj účastníci obce Rudník spievali po maďarsky zásluhou plebana Dr.Justina Ventkó.