Balogh Endre Dezső premontrei kanonok (1872 1912) : Visszaemlékezés - -i. -r
Dokončenie nekrológu za jasovským kňazom Andrejom Deziderom (Endre Dezső) Balogh. V r.1894 pôsobil v konvikte v Košiciach. V r.1897 odchádza na vysokoškolské štúdia do Budapesti, kde sa stáva neverný kresleniu a začína sa venovať dejinám ako hlavnému predmetu. Získal špecializáciu dejepis, zemepis, ale pre ďalšie štúdia sa už nerozhodol. Učil v Rožňave 1899-1901. R.1901 sa stáva notárom konventu a katechétom v Jasove. Tu pôsobil 11 rokov.