A fehér papok birodalmábol : Rudnok pusztulása : eltünik a község
Kritika rádu premonštrátov v Jasove, ktorý sa nestará o blízku obec Rudník. Z 240 rodín sa vysťahovalo 190 rodín. Zbytok platí vysoké dane a nemá zárobkovú možnosť