A szölőbirtokos Domonkosok
Kritika košických dominikánov, že polovica viníc okolo Košíc je v ich majetku na obrobenie, ktorých využívajú robotníčky tabakovej továrne. Poukázanie na protiklad ich učenia a spôsob života.