Bubics püspök a kivándorlásról
Referát o pastierskom liste košického rímskokatolíckeho biskupa Žigmunda (Zsigmond) Bubicsa, v ktorom vyzval duchovenstvo, aby odhovárali ľud od vysťahovalectva. Kladné hodnotenie starostlivosti biskupa o túto otázku od nástupu svojho úradu r.1888.