Dr. Párvy Sándor az uj szepesi püspök
Krátky životopis Alexandra (Sándor) Párvy [kiskónyai] pri príležitosti jeho vymenovania za spišského biskupa v apríli 1904. Narodil sa r.1848 v Gyöngyösi. Pochádzal zo starej šlachtickej rodiny. Vyštudoval v rodnom meste, v Egri. Vo Viedni vyštudoval teológiu. Vysvätený za kňaza r.1871, roku 1875 získal doktorát z teologických vied. Pôsobil ako farár, arcibiskupský notár, archivár, r.1892 kanonik a titulárny opát, r.1903 titulárny biskup v Egri. [Doplnené zo Slov. biografický slovník IV. Martin, 1990.- S.400]