Zsigmond püspök
Úvodník referuje o pastierskom liste, ktorý vydal košický rímskokatolícky biskup Žigmund (Zsigmond) Bubics. Článok uverejňuje state z pastierskeho listu, ktoré sa vzťahujú na národnostné otázky. Od národností nežiada stratu vlastnej reči, ale popri nej naučiť sa maďarčinu. Stavia sa proti národnostnému buričstvu, ktoré sa ujalo v samotnej cirkvi a stavia za myšlienku pomaďarčovania. Kladné hodnotenie listu.