Minő titok az, amely nem titok ? - (p.)
Polemika ku článku z 1.júla 1906 "O tajnosti humenského kostola". Autor článku vyvracia toto tvrdenie a popisuje tamojšie hrobky.Ide o 3 krypty: 1/ Drugethovská, 2/Van-Dernáth a rodina Hadik (naposledy pochovaný bol tu r.1885 admirál Vojtech (Béla) Hadik, 3/ -pod chórom, bola venovaná farárom farského úradu. Naposledy tu bol pochovaný r.1836 popát-farár Michal (Mihály) Baldovszky. Odvtedy sa tu nepochováva.g751