A premontrei rend gyásza
Rožňavský prior a riaditeľ hlavného gymnázia zomrel vo veku 45 rokov. Barnabáš (Barna) Répászky sa narodil v roku 1863 v Jasove. Študoval v Rožňave, Košiciach a Budapesti (MR). Od roku 1910 bol rožňavským priorom a riaditeľom gymnázia.