Pánszlávizmus Kassán : Domonkosok gyártják a pánszláv mérget
Uverejnenie článku amerických maďarských novín "Bevbándorló" z 31.03.1908, ktorý obviňuje košických dominikánov - pôvodom Moravánov a Čechov - z rozširovania panslávizmu.