A Domonkosok meg a dohánygyáriak
Kritika košického Rádu sv. Dominika, že dáva robiť nové obloky (farebné sklá-mozaika) na svoj kostol z peňazí, ktoré chce pozbierať od robotníkov tabakovej továrne a kto príspevok odmietne dať, je denuncovaný u riaditeľstva.