Szaporodnak a fekete iskolák : Az orsolyások magángimnáziuma
Kritika košickej mestskej správy, ktorá sa neusiluje o zoštátňovanie škôl. Košický uršulínsky rád toho využíva na rozširovanie svojej moci. R. 1912 otvorilo obchodný kurz pre ženy a tohto roku dostalo od ministerstva kultúry povolenie na otvorenie dievčenského gymnázia.