A kassai vértanuk emléke Hertneken - P.R
O spojitosti pamiatky na troch košických mučeníkov s Hertníkom, kde boli o.i. v rokoch 1620-1635 uložené pozostatky. V kostole je aj barokový oltár zobrazujúci mučeníkov, ktorý je dielom Pavla (Pál) Gressáka.