Sztehlo János 1824 1912
Ján (János) Sztehlo, 50 rokov farár prešovskej evanjelickej cirkvi zomrel 26. marca v Banskej Bystrici. Kladne hodnotia aj jeho činnosť na poli kultúrnom, konkrétne v školstve. Narodil sa 22. mája 1824 v Petrovaci (YU). V Prešove študoval teológiu, kde od roku 1846 obsadil miesto Morica (Mór) Kolbenhayera. V r. 1864 ho zvolili za seniora. Túto funkciu vykonával do r. 1895. Jeho manželkou bola Matilda (Matild) Kélerová, sestra hudobného skladateľa z Bardejova. Posledných 16 rokov prežil u syna v Banskej Bystrici. V tých rokoch prispieval do prešovských novín.