Evang. lelkészbeiktatás
Referát o obrade inštalácie Mateja (Mátyás) Schwarza, spišského rodáka, kaplána zo Spišskej Novej Vsi, 10.08.1913 v Toporci. K tunajšej fare patria farnosti Bušovce, Červený kláštor a Podhorany. Miesto bolo uvoľnené na základe odchodu Gustáva (Gusztáv) Póscha do Dobšinej ešte na jeseň roku 1912, jeho zaplnenie meškalo pre neúspech prvého konkurzu a pre snahu Podhoran o osamostatnenie sa.