Priesterjubiläum
Referát o oslavách, ktoré boli usporiadané pri príležitosti dlhoročného pôsobenia opáta Dr. Jána (Johann) Bernwaldského v Spišskej Novej Vsi dňa 19.júna 1904. Menovaný bol činný 35 rokov ako duchovný a 10 rokov ako farár v Spišskej Novej Vsi. Menovaný má zásluhy na royvoji mesta aj ako ciorkevný hodnostár aj ako občan mesta.