A mungók és a kassai papok : Sziklay főispán Fischer püspök ellen
Kassai Munkás so záujmom sleduje spor medzi mungovcami (prívržencami vlády) a košickou cirkvou, ktorý vyprovokoval košický hlavný župan Eduard (Ede) Sziklay, keď pomocou biskupa dosadil svojho zaťa do profesroského kresla a tiež za redaktora Felvidéki ujság. Proti tomu sa ohradili mungovci.