Püspöki körlevél
V biskupskom obežníku spišského biskupa Dr. Alexandra (Sándor) Párvyho o.i. je uverejnená správa o smrti 73 ročného farára na dôchodku v Liptovských Kľačanoch Štefana (István) Mathésza 3. januára, o vysvätení bohoslovcov: Jána (János) Kolesáka, Rudolfa (Rezső) Schönwiesznera, Michala (Mihály) Szombatiho a Jána (János) Vrátla 23. decembra 1908 za kňazov a o vymenovaní kaplána M.[?] Nyemcsika za farára do Poľanoviec