Befejezett vendégszereplés
Komentár dosť hrubo charakterizuje "nútený" pobyt Floriána Tománka u piaristov v Spišskom Podhradí a jeho tzv. "panslavistickú agitáciu" s vyjadrením vďaky priorovi Emanuelovi (Emánuel) Vuiszovi a členom rádu, ktorí sa pričinili o jeho odchod zo Spišského Podhradia.