A panszláv káplán
Správa o sťažnosti Floriána Tomaneka pred pápežom v Ríme (I), že ho spišský biskup prenasleduje pre jeho politické názory. Podľa správy do zakončenia prešetrenia jeho záležitosti má sa podriadiť naďalej príkazom biskupa. Tománek dostal medzitým ponuku na obsadenie farnosti v americkom meste Rockspring