Tomanek káplán viselt dolgai
Správa o ceste Floriána Tománka do Ríma (I) so žalobou na spišského biskupa Alexandra (Sándor) Párvyho, o jeho vypovedaní 11. júna 1909 z Ružomberka, lipstovskomikulášskej polície a územia spišského biskupstva na 5 rokov pre "národnostné štvanie" o jeho príchode do Spišského Podhradia a odmietnutí príjať miesto farára v Amerike, čo podľa komentára je dôkazom toho, že chce doma pokračovať v "štvaní".