Tomanek Flóris Iglón
Správa i príchode farára Floriána Tománka po 21-dňovej väzbe do Spišskej Novej Vsi, kde podľa komentára za ohováranie farára-opáta z Markušoviec Júliusa (Gyula) Kerna mal byť znova postavený pred súd. K tomu nedošlo v dôsledku intervencie biskupa Dr. Alexandra (Sándor) Párvyho.