Die Affären des Caplans Tomanek
Aféry kaplána Tománka pokračujú. Menovaný bol - po návrate z Ríma - vykázaný z Ružomberka ako nezamestnaný a keď požiadal biskupa Párvyho o umiestnenie v niektorom kláštore, bol odmietnutý. Odišiel do Budapešti, kde požiadal o prijatie v 5-tich kláštoroch, avšak aj tu ho odmietli prijať, dali mu však potrdenie, že nepreviedol žiadny cirkevný prečin. Originál tohto potvrdenia poslal Tománek pápežovi a kópiu biskupovi Párvymu, ktorý mu na to predsa prisľúbil umiestnenie v niektorom kláštore.