Bővitik a fehér papok fekete iskoláját
Informácia povolení, ktoré dostalo premonštrátske gumnázium na rozšírenie jednotlivých ročníkov. Kritika ľahostajnosti a nezáujmu obyvateľstva o zriadenia štátneho gymnázia.