Tót és német nyelv a kassai templomokban
Článok vyjadruje pohoršenie nad programom kázní v dňoch 5.-8. 12. 1904 a prehlasuje, že v Košiciach zo 100 ľudí len 2 nehovoria po maďarsky a pre tých je zbytočná nemecká a slovenská kázeň. Vyčíta biskupovi, že neberie na vedomie maďarské šovinistické snahy a cieľ úplného pomaďarčenia Košíc.