Kanonok mint falusi bíró
Na Spišskej kapitule [dnes časť Spišského Podhradia] bol kanonik František Zwada zvolený za richtára. Osada má len jednu ulicu a 14 budov s biskupským palácom a 10 domami kanonikov. Obyvateľstvo nedosahuje počet tristo, je slovenské a nemecké.