Szmrecsányi Pál
Po dlhej chorobe zomrel 8. augusta 1908 biskup Pavol Smrečáni (Pál Szmrecsányi). Narodil sa v obci Šarišské Dravce, študoval na gymnáziu v Košiciach, Prešove a Jágri. Roku 1859 bol vysvätený za kňaza, roku 1891 bol spišským biskupom, od roku 1903 bol biskupom v Oradei.