Kutka István
Nekrológ o gréckokatolíckom farárovi Štefanovi (István) Kutkovi. Narodil sa roku 1860 v Čabalovciach. Otec Ján, tiež gréckokatolícky farár, matka Anna Haraszthy mokcsai. Gréckokatolícka rodina získala šlachtický predikát začiatkom 17. storočia (dorogi). Po vysvätení začal pracovať v Zbojnom (Obajna), odkiaľ sa dostal do Humenného. V Humennom strávil 25 rokov, kde jednak dal finančne do poriadku faru, podporoval konfesijný i spoločenský život mesta. Najstarší syn - dôstojník Aladár Kutka bol v čase jeho úmrtia na fronte.