Szmrecsányi Pál váradi püspök : A szepesi püspök kinevezése
Informácie o tom, že spišský biskup Pavol Smrečáni (Pál Szmrecsáni), rodák zo Šarišských Dravcov (*2.05.1846) bol vymenovaný kráľom za biskupa do mesta Oradea [dnes Rumunsko]. Kráľ svojim vymenovaním zaplnil uvoľnené miesto po smrti Vavrinca (Lőrincz) Schlaucha. Kladné hodnotenie tohto vymenovania. Osobné kvality menovaného a stručné životopisné údaje.