A bolgár király egy magyar templom felszentelésén
Správa o vysviacke rímskokatolíckeho kostola v Stratenej, ktorú vykonal spišský biskup Alexander (Sándor) Párvy. Prítomný bol bulharský kráľ Ferdinand Koburg a knieža Filip Koburg.