Pánszláv papok
Podľa správy z Levoče 18 farárov Spišskej diecézy podalo memorandum proti spišskému biskupovi Alexandrovi (Sándor) Párvymu, v ktorom protestujú proti internovaniu kaplána Floriána Tománka do kláštora v Spišskej Kapitule za panslavistickú agitáciu.