A bolgár fejedelem temploma
Správa o tom, že bulharský kráľ Ferdinand Coburg daroval päť tisíc korún a knieža Filip Coburg potrebný materiál k výstavbe rímskokatolíckeho kostola v Stratenej. Základný kameň položili 6. 09. 1908.