Hazafias pásztorlevél
Správa o uverejnení pastierskeho listu prešovského gréckokatolíckeho biskupa Jána Váliho (János Vályi) [1837-1911] v septembri 1901. Odsudzuje v ňom bujnejúci panslavizmus v Hornom Uhorsku podporovaný z Ameriky, ako aj zakladanie gréckokatolíckych chrámov s politickým zameraním