A kassai görög szertartásu r. katholikusok szervezkedése - Szarvady, Pavol
Referát o utvorení cirkevnej samosprávy, ktorá si 18.04.1909 zvolila za svetského predsedu tabulárneho sudcu Jána Roskovicsa, za kurátora sedriálneho sudcu Emila Mikitu a cirkevnú radu. Prejav predsedu Roskovicsa sa týkal výhradne maďarsko-vlasteneckých úloh gréckokatolíckych Mađarov rusínskej reči.