Egyházkerületi közgyűlés
Na zhromaždení potiského evanjelického cirkevného dištriktu v Miskolci (HU) v dňoch 17.-18. 09. 1913, na ktorom boli Košice zastúpené Dr. Ladislavom (László) Brószom, Ladislavom (László) Hammersbergom, Štefanom (István) Homolom a Dr. Štefanom (István) Maléterom rozhodli s konečnou platnosťou pripojiť späť ku košickej evanjelickej cirkvi obce Hrašovík a Beniakovce.