Lojda József : (1849. aug. 2-átol 1917. marc. 25 ig) - -ó. [= Dongó Gyárfás, Gejza], 1846-1928
Nekrológ o rímskokatolíckom farárovi, genealógovi, ktorý vyše 30 rokov pôsobil v obci Boťany. Zaoberal sa genealogickým spracovaním barónskej rodiny Sennyey a uverejňoval výsledky svojej činnosti v časopise Adalékok Zemplén-vármegye Történetéhez. (Na pokračovanie v ročníkoch 3-6, doplnky v roč. 7 a 8).