Zemplén az egri "Memoria Dignitatum" lapjain. (1216 1699) - Dongó Gy. [=Gyárfás], Gejza
Odsek z diela kanonika-lektora v Jágri Jozefa (József) Novákyho o bývalých cirkevných hodnostároch biskupstva. Na základe toho autor vyslovuje mienku, že Zemplín mal v rokoch 1249-1337 dva arcidekanáty, ktoré roku 1338 zjednotil Karol Róbert a že župa bola v tejto dobe jednotným politicko-zemepisným celkom.